De vaagtaal van onze politici doet mijn shit detector loeien

Mijn meest recente column over taal voor De Morgen kunt u hier lezen.

 

2 reacties

Opgeslagen onder Columns

2 Reacties op “De vaagtaal van onze politici doet mijn shit detector loeien

 1. Jan De Craemere

  Dag Ann,

  In De Morgen van 19/06, in je artikel over Jan Mulder, heb je het over kansen die worden geschept (scheppen, schepte, geschept) – bedoel je niet kansen die worden geschapen (scheppen, schiep, geschapen)? Het kan natuurlijk allebei, maar het tweede lijkt mij hier meer op zijn plaats.

  Goeie vondst overigens, die ‘wezelwoorden’.

  Je (verre) neef, Jan De Craemere.

  • Er staat ‘geschept’ omdat dat héél vaak wordt gezegd in voetbalanalyses. Ik weet niet of ze werkelijk ‘geschapen’ bedoelen en dus een fout maken, of scheppen – geschept bedoelen. Het had tussen aanhalingstekens moeten staan in de krant, zoals dat ook op de de site het geval is.