Godsdienst: een veel gevaarlijker ziekte dan de mazelen

“Kiezen? Ziehier meteen al een eerste leugen van de wereldvreemde lui die de Bijbelgordel bevolken: in religie is er geen sprake van keuzevrijheid, om te beginnen omdat geen enkel kind dat ter wereld komt vrijwillig voor deze of gene godsdienst kiest. Het is een ‘keuze’ die wordt opgelegd door de ouders, en ook bij hen gaat het niet werkelijk om een keuze, want het zijn cultuur en omgeving waarin je opgroeit die bepalen welke godsdienst je aanhangt.”

Mijn volledige column voor HP/De Tijd kan u hier lezen.

2 reacties

Opgeslagen onder Columns

2 Reacties op “Godsdienst: een veel gevaarlijker ziekte dan de mazelen

  1. Inderdaad Ann, en de geschiedenis herhaalt zich steeds opnieuw…

  2. Er is niets verkeerd aan godsdienst an sich, maar als we natuurlijk de fanatieke toer opgaan…