Over een ludiek vlammetje dat een literaire brand werd

Artikel uit De Morgen, 11 september – (klik op afbeelding om te vergroten). Ik heb de daad van Harold Polis vooral gezien als een ludiek statement van een uitgever die zijn debuterende auteur een hart onder de riem steekt. Bovendien: als auteurs recensies (die steeds korter worden) moeten relativeren waarin soms onbeargumenteerd en kort door de bocht hun werk wordt neergesabeld, moeten recensenten ook zichzelf kunnen relativeren. Ook dat is part of the game.

2 reacties

Opgeslagen onder Nieuws

2 Reacties op “Over een ludiek vlammetje dat een literaire brand werd

 1. Stefan van den Broeck

  Beste Ann, precies wat jij voorstelt – recensenten recenseren – heb ik in 2000 een keer gedaan in Nieuwzuid met de recensenten van mijn debuut ‘Morgenrood’. Het resultaat vind je hier http://www2.hum.uu.nl/Solis/nederlands/mod-ltk/Literatuurkritiek/VandenBroeck-ToegepastAristotelisme.pdf
  Geniet.

  groetjes,

  je collega
  Stefan van den Broeck

 2. Andrë De Praeter

  La critique est l’élexir de vie du râtê !