‘A Separation’ genomineerd voor Oscar

Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt.  De Iraanse film A Seperation van Asghar Farhadi sleepte een nominatie voor beste niet-Engelstalige film in de wacht.

A Separation won op zondag 15 januari 2012 al een Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

De Golden Globes worden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars gezien. De film gaat over een Iraans koppel dat voor een hartverscheurende keuze staat: verhuizen naar het buitenland om hun kind betere kansen te kunnen bieden, of in Iran blijven om voor een aftakelend familielid met de ziekte van Alzheimer te zorgen.

A Separation wordt algemeen als de grootste kanshebber op de Oscar gezien. Andere genomineerden zijn de Belgische film Rundskop, In Darkness (Polen),  Monsieur Lazhar (Canada) en Footnote (Israël).

Reacties uitgeschakeld voor ‘A Separation’ genomineerd voor Oscar

Opgeslagen onder Iran

Reacties zijn gesloten.